Rörelse

image14

Rörelse

Har beslutat mig för att inte publicera bilder
på människor i denna blogg. Så detta får
symbolisera rörelse för mig, även om den
inte rör på sig just när fotot togs :-)

I love you

I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you.


WOMEN ARE BEAUTIFUL

They smile when they want to scream.
They sing when they want to cry.
They cry when they are happy
And laugh when they are nervous.

They fight for what they believe in.
They stand up for injustice.
They don't take "no" for an answer when they believe there is a better solution.
They go without new shoes so their children can have them.
They go to the doctor with a frightened friend.

They love unconditionally.
They cry when their children excel and cheer when their friends get awards.
They are happy when they hear about a birth or a new marriage.
Their hearts break when a friend dies.
They have sorrow at the loss of a family member,
yet they are strong when they think there is no strength left.

They know that a hug and a kiss can heal a broken heart.
Women come in all sizes, in all colors and shapes.
They'll drive, fly, walk, run or e-mail you to show how much they care about you.
The heart of a woman is what makes the world spin!

Women do more than just give birth.

They bring joy and hope.
They give compassion and ideals.
They give moral support to their family and friends.
Women have a lot to say and a lot to give.

Let us celebrate the women in our lives !

image13


I see trees of green

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself, what a wonderful world

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself, what a wonderful world

The colours of the rainbow, so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shakin' hands, sayin' "How do you do?"
They're really saying "I love you"

I hear babies cryin', I watch them grow
They'll learn much more than I'll ever know
And I think to myself, what a wonderful world
Yes, I think to myself, what a wonderful world


image12

Kisseli kisseli kissemiss

Titta in här om du vill le lite grann! Den är ju gammal men den är gullig.

Å när ni!



Helt klart bäst och svängigast i 2007 års melodifestival :-)

Hidden Rock

Hidden Rock är ett austaliensiskt vitt vin. Detta vin passade utmärkt till fisk. Brukar inte tycka att vita viner är speciellt goda, men detta föll i min smak.
Ett av de bättre vita viner jag druckit. Tilläggas kan att det inte är många.





image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

Casillero del Diablo



Ett rött vin är Casillero del Diablo. Hade en rödlilaaktig färg. Ett vin som passade utmärkt till kött. Casillero del Diablo hade mycket smak, flera nyanser, kan jag nog säga.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7

Monti Garbi

image14


Monti Garbi
var ett mycket smakrikt vin. Tyvärr hade det lite för mycket smak av hö för att passa bra i min mun :-)Det var en aningens för syrligt för att passa mig också. Kan dock tänka mig att detta vin skulle passa mycket bra till kött eller annan god mat. Då smakar det nog betydligt bättre skulle jag tro.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av 7

J.P Chenet CABERNET

image13

Har testat J.P.Chenet CABERNET- SYRAH. Vacker röd färg. Läcker flaska. Detta vin luktade däremot inte inbjudande utan det doftade som ett billigare vin :-) Smaken då? svårdefinerad. Inte alltför dåligt men alldeles för surt för min smak! Ett vin som jag tidigare säkerligen hade tömt i vasken, på grund av dess syrlighetsgrad, men som jag nu drack av. Jag kanske börjar lära mig det här med viner trots allt :- ) 3/7

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av 7

Allesverloren


Allesverloren är ett vin som jag först tänkte bidra med till vinlotteriet. Men jag och var tvungen att testa det själv först :-) Vinet kommer från sydafrika och hade mycket smak. Det hade även en vacker rödblå färg. Vinet var en aning rökigt fruktigt, fylligt och var som sagt mycket smakrikt. En aning syrligt men inte alls så det störde. Jag tror detta vin blir ännu godare om man har mat till.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7

Faustino 1

image12

Helt klart godkänt! Detta vin hade en mycket vacker färg som var mörkt röd. Mycket smak, runt och mjukt. En flaska av det här går lös på 160 spänn. Tyckte inte riktigt att vinet var värt de pengarna. Jag hade kanske för stora förväntningar. Var ju tvungen att specialbeställa hem vinet till mitt systembolag :-) Efter ett par tre dagar fick jag ett sms när jag var på jobbet! där stod: Dina varor är nu färsiga att hämta på systembolaget, eller något sådant. Och jag rodnade över detta sms, det var genant

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av 7

Tokay Pinot Gris Réserve 2005

Kommer inte riktigt ihåg hur detta vin smakade så det drar ner betyget en aning. Tror dock att det var gott. Det är ett vitt vin med bra smak, lite kryddigt om jag inte minns helt fel. En aning sötma hade det också men den var diskret.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico

image11


Jag tror jag hittat min favorit bland de röda vinerna. Tommasi Amarone della Valpolicella Classico Ett helt underbart vin som bara är så sjukt gott! Smakrikt, sammetslent och behagligt. Ett enligt mig kryddigt vin med en aning sötma i. Betyg blir förstås toppplacering. Funderar nästan på att sänka betyget på övriga viner jag betygsatt efter detta.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7

Pierre Sparr

Ett gott vin är detta Pierre Sparr. Detta vin hade god doft och god smak. Det var precis rätt i min mun. Kände inte av någon direkt syra, vilket är bra eftersom jag inte riktigt tycker om alltför syrliga viner. Det här vinet var mer runt i smaken och hade mycket smak, som dessutom stannade kvar ett tag :-)

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av 7

Bellingham

image10

Bellingham Shiraz (2004) är ett sydafrikanskt vin, rött till färgen. Jag vet inte om det var något fel på just denna flaska men detta var ett vin som enligt mig smakade nada! Eller det hade en fadd smak på något sätt. Jag kunde tänka mig hur det var att sitta i en sydafrikansk by i någon liten hydda och röka samtidigt som jag smuttade på detta vin. det är kanske så här viner som smakar tobak, smakar :-) Jag var nästan lite rädd att dricka det. Men som sagt det kan ha varit något fel på just denna flaska.

image3 (54w x 60h)

Campo Ceni


image9

Ett vin från Toscana är Campo Ceni. (4585) Detta vin hade en vacker mörkröd färg, det luktade gott och hade en speciell smak som jag inte kan minnas att något vin smakat förrut. Jag kan tillägga att detta vin hade mycket smak och var, enligt mig gott. Detta vin går att lagra och det är något jag vill testa så därför kommer jag inhandla ett par flaskor av detta och se om jag känner någon skillnad med åren :-)En liten tanke att ha med vad gäller detta vin är att man, Jag blev ganska så berusad av det, vilket jag la märke till första när jag klev upp ur soffan. Och en smygande huvudvärk kanske även det är värt att notera. Men alla är ju inte som mig :-)

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

Kloster Eberbach

image8


Kloster Eberbach är ett vitt vin som med fördel drickes som sällskapsvin. Det var både syrligt och sött på en och samma gång. Vinet hade ljust gul färg. Flaskan var tjusig och det ger ett + i kanten, från mig.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

Capello di prete

Cappello Di Prete (2727) är ett vin från Italien, Detta vin hade en en lite annorlunda färg. Det var rött men gick ändå mot det lila typ. Vinet hade en god doft och smakade enligt mig perfekt. Kanske ännu bättre till kött. Själv åt jag Dumlekola och det gick bra även det. Druvorna i detta vin är negroamaro. Och jag tror att Cappello di prete betydde prästen i hatten eller något sånt. Det var dock ett svåröppnat vin, vi fick slita som djur för att få upp korken ur flaskan men det gick tillslut.


image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av7

Bouissel

Bouissel är ett franskt vin. Har en mycker vacker djupröd färg, som vid första anblicken såg ganska fylligt ut. Nu har jag lärt mig så pass mycket om vin så jag vet att ett rött vin ska luftas och att luftning genom det lilla hålet som en flaskhals utgör inte räcker till. Därför hällde jag upp detta röda i glas, i brist på karaff då.Jag tror också att jag kommit underfund med hur smaken svartvinbär smakar i ett vin och därmed i en vinkännares mun! För mej var det strävt och jag kom nog mer fram till krusbär. Vinet var helt i min smak. Jag föredrar nog strävhet framför surhet än så länge :-)

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7

La Hargue

:-)Detta skulle jag nog kunna säga var ett sällskapsvin, alltså man behöver inte äta någonting till. Själv åt jag polkagris och det gick bra ändå :-) La Hargue har ljusgul färg och är inte lika surt som många andra viner.Jag kan inte uttala mej om smaken eftersom jag inte kan nyansera ut några smaker än, ur viner överhuvudtaget. Men det kommer väl, snart sitter jag här och pratar i termer som svartvinbärsblad och ungdomlig. Tillbaka till vinet. Det var inget kärringvin iaf. skulle inte tro det, då är det väl lite mer sött eller...

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7

Tcherga

image7


Tcherga är ett vin från Bulgarien. Det har ljust gul färg, blekgul kan jag tillägga. Det doftade inte gott när jag öppnade flaskan och först tänkte jag att detta vin blir det inte mycket drucket av men ack vad jag bedrog mig. Det är ett ganska syrligt vin men definitivt inte så syrligt så det leder till grimaser. Jag drack det som det var utan någonting till. Som ett sällskapsvin kanske man kan säga, men jag skulle tro att det passar till någon mat. frågan är väl till vad isf? Vinet hade mycket smak och det föll mig i smaken.


image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7


La Vignee

Ett relativt syrligt vin. God eftersmak, en aning sträv smak. Ljusröd färg. Jag drack detta vin till ostbricka men jag tror nog det skulle passa bättre till kött om än inte till nötkött. Detta eftersom det inte var så fylligt.Vinet var i vilket fall som helst gott med lite annorlunda smak som får en helt annan karaktär om man äter vindruvor till.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av 7

Yellow Tail


Yellow Tail är ett vin. Ett gott vin, enligt mej som inte är någon vinkännare. Vinet hade en mycket vacker djupröd färg. Det var inte surt utan hade en ganska angenäm smak. Lagom stramt och gott till mat. Vi åt Italiensk mat den dagen kanske jag ska tillägga. Vad som även bör sägas är att jag kan använda mig av vinprovar termer mitt vad det är fast jag inte har den minsta suck om vad de står för. Nu var det sagt.

image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)
av 7

Marqués de Arienzo



Regnet det bara öser ner......tur att man inte är tvungen att gå ut. Istället har vi tänt en brasa i vår öppenspis, hyrt en film och öppnat en flaska rött. Sitter just nu och provsmakar. Vad ska jag säga om Marqués de Arienzo (1996) då? Jag har en svag aning om att jag betalade en hel del för flaskan, just under 200:-. När jag öppnade flaskan spred sig en ljuvlig doft i rummet, men kan det ha varit av vinet? Kanske! Vinet var lite blaskigt tyckte jag som inte alls är bra på det här med vin, kanske jag ska tillägga.Färgen var tegelröd och smaken var syrlig, mycket syrlig!


image3image3
av 7

Cotes du Rhone

image4


Ett gott vin, Cotes du Rhone ett rött. Jag är absolut ingen vinälskare, men det här gick faktiskt att dricka. Det var till och med så pass drickbart så jag drack halva flaskan :-) Har aldrig hänt tidigare! (med vin alltså) Så nu är det bara konstatera att antigen håller jag på att bli gammal eller så var vinet mycket gott! Förresten så fick jag det i julklapp. Passar ju bra att dricka det till påsk då och fira att julen äntligen är slut :-)


image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)image3 (54w x 60h)

av 7





De små bilderna i betygsättningen kommer från http://home.swipnet.se/

Skit i vad jag gör!

Jag och bratzen var på Nanne Grönvall igår, eller var och var vi snubblade över henne i en galleria :-) Hon är ju faktiskt bra, vilka toppen texter egentligen. Själv hann jag bli både rörd och lycklig under de femton minuter hon uppträdde. Kan inte låta bli att tralla på hennes låt Pissenisse :-)

Det här är mitt liv, min tid
Jag kan ha rutig soffa och prickig gardin
Klär mig som jag vill, äter vad jag vill
Röjer natten lång och festar till
 

Kunde inte säga det bättre själv! Hur klockrent som helst!

Jag säger skit i vad jag gör pissenisse
Skit i vad jag har för mig
Skit skit skit i vad jag gör
  


Många är de människor som skulle kunna tänka till angående dessa rader [sytar på de människor som bryr sig mer om hur andra lever än hur de själv beter sig]


Första inlägget!

Första inlägget? No way! Har valt att lösenordsskydda min andra blogg på grund avv kalla fötter :-) Ja man kan få det om man tenderar att bli allt för privat. Ska ta mig en rejäl funderare och besluta mig för vad som ska hända med den andra bloggen. Ska jag radera två års dagboksanteckningar? [det kan jag ju bara inte göra] Vad som än händer med den ska denna blogg blomstra lika fint som den andra gjort. Bara det att i denna blogg kommer jag vara mer anonym om jag nu klarar av sådant vill säga :-)

RSS 2.0